פירות וירקות עשירים בויטמין – C – הנה 8 המדורגים ביותר
פירות וירקות הינו מצרך הכרחי לכל אדם השומר על אורח חיים בריא. ריכזנו לכם 8 פירות וירקות שהכי עשירים בויטמין C ולא רק תפוז וקיווי.
מחקרים הוכיחו כי צריכה של לפחות 7 פעמים ביום של פירות וירקות כמו תפוז וקיווי מורידה את הסיכון למות ממחלות קשות, לעומת אכילה של מנה אחת ליום. פירות וירקות מכילים המון ויטמינים ומינרלים החשובים להתפתחות תקינה של הגוף שלנו. ויטמין C הוא אחד הויטמינים הכי חיוניים לגוף שלנו. הוא הכרחי לספיגה טובה יותר של ברזל, מייצר ומסנתז חומרים כמו קולגן וקריניטין ועוד'. קבלו את הפירות והירקות שהכי עשירים בויטמין C.
1.תפוז
בין הפירות והירקות שהכי מומלצים לצריכת ויטמין C, תפוז הוא הפרי הכי מוכר לויטמין C. הוא עוזר במניעה וטיפול של הצטננות, מזרז החלמה של פצעים. תפוז אחד מכיל 60 מ"ג של ויטמין C, שזה ההמלצה היומית לצריכה של ויטמין C למבוגרים. תפוז גם עשיר בויטמין A, ויטמין זה הוא הגורם העיקר שתפוז בצבע כתום. , תפוז עשיר בחומצה פולית וחומצות אמינו המחזקות את מערכת החיסון, משפר את הראייה ומפחית סיכונים למחלות לב.
החלק הלבן שעוטף את התפוז עשיר בסיבים מסיסים. סיבים אלו משפיעים לטובה על מערכת העיכול, משביע ומסייע באיזון רמת הכולסטרול בדם.
נסו לאכול או לשתות תפוז סמוך למועד שחתכתם אותו. חשיפה לאוויר הורסת את הוויטמינים של התפוזים, כמו גם בעת חשיפה לאפייה או בישול.
2. קיווי
קיווי הוא פרי שמקורו מסין. הוא מכיל כמות כפולה של ויטמין C לעומת התפוז. ( מספיק לאכול קיווי אחד כדי לקבל את המנה המומלצת של ויטמין C למבוגר). בנוסף, קיווי עשיר בחומצה פולית, אשלגן ומגנזיום. השילוב בין ויטמינים אלו מסייעים למערכת הלב כלי הדם וחיזוק מערכת החיסון.
מי שסובל בבעיות בכיס המרה וכליות מומלץ להימנע מאכילת קיווי עקב החומצה האוקסלית שיש לו.
קיווי מסייע לעצירות, תורם להאטת הזדקנות העור, תורם לחיזוק עצמות חיזוק העור והשיער.
3. מנגו
המנגו עשיר בוויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C ויטמין A'E וויטמין B. כמו כן, המנגו עשיר בחומצה פולית, מגנזיום וסידן.
מנגו גם עשיר בבטא קרוטן, נוגד חימצון המסייע להפחית מחלות לב וכלי דם. מנגו מסייע לשמור על רמות כולסטרול נמוכות.
גם העלים של המנגו יש השפעות בריאות על הגוף שלנו. העלים של המנגו מסייע לווסת את רמות האינסולין בגוף לחולי סכרת. הרתיחו 6 עלי מנגו בסיר, השרו את העלים בתוך המים למשך הלילה ובבוקר סננו את המים ושתו.
4. אננס
לאננס יש המון סגולות בריאותיות, מסיוע לשמירה על משקל, הלבנת שיניים וחיזוק המערכת החיסונית. אננס מומלץ בעיקר לאחר ניתוח מכיוון שהוא מצמצם דלקות ונפיחות. באננס יש אנזים בשם ברומלין המסייע לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הבורמלין אחראי לפירוק חלבונים, מומלץ לאכול אננס אם אתם סובלים מבעיות גזים, בחילות, הקאות או שלשולים. הסיבים התזונתיים הרבים שיש בתוך האננס תורמים למניעת עצירות ונפיחות בבטן.
פטרוזיליה היא סופר ירק מבין הפירות והירקות, עם פחות במה כמו הקייל האופנתי. הפטרוזיליה מורכבת ממגוון רווח של ויטמינים ומינרלים.
פטרוזיליה מכילה כמות גבוהה פי שניים מתפוז של ויטמין C ו כמות כפולה יותר משל גזר של ויטמין A וחומצה פולית. מכילה כמות גבוהה של ברזל (50%) מהמנה המומלצת למבוגרים. בנוסף, פטרוזיליה שופעת בסידן וכלורופיל ( מונע זיהום בקטריאלי, מגביר את תגובת המערכת החיסונית והכלורופיל אחראי על הצבע הירוק עז של הפטרוזיליה.
פטרוזיליה ידועה בתור תרופה למחלות זיהומיות כגון דלקות בשתן הרתיחו מים עם צרור עלי פטרוזיליה בפנים, תנו למים להתקרר סננו ושתו. תרופת סבתא זו יכולה לסייע פלאים בכאבים ודלקות במערכת השתן.
6. פלפל אדום
פלפל אדום הוא פצצת ויטמין C. מספיק חצי פלפל אדום ביום כדי לספק את הצריכה המומלצת של ויטמין C לאדם מבוגר.
הצבע האדום הבוהק ממנו הוא מריכוז של בקרוטנואידים שהם בעצם נוגדי חמצון. נוגדי חמצון הם אלה שאחראים על נטרול מולקולות התוקפות את גוף האדם העלולות לפתח סרטן, מחלות לב ודם, דלקות כרוניות ועוד. הפלפל האדום עשיר בעוד ויטמינים כגון ויטמין A' ויטמינים ממשפחת B וחומצה פולית.
7. ברוקולי
הפירות והירקות הכי מומלצים שלנו, הברוקולי הוא הירק הכי בריא מהרשימה. הצבע הירוק העז מרמז לנו שכמות הכלורופיל אצלו שופעת והוא עשיר בנוגדי חמצון המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית שלנו. הברוקולי מכיל נוגד חמצון מיוחד בשם סולפוראפן ואנידול- 3- קארבינול. המסייעים לגוף להתמודד עם מחלות קשות כגון סרטן ואפילו מניעת מחלות אלו.
אינדול- 3 – קארבינול תורם משמעותית להגנה מפני סרטן השד. אנזים זה מפריש אסטרוגן בצורה מדודה המפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד.
הברוקולי ידוע בשפע ויטמין K שהוא מייצר. 100 גרם ברוקולי מספק את כמות צריכה של ויטמין K לאדם מבוגר.
8. כרוב סגול
והאחרון ברשימה שלנו הוא הכרוב הסגול. הכרוב הסגול קרוב משפחה של הברוקולי והכרובית. והזן הסגול עשיר יותר בויטמנים מאשר אחיו הכרוב הלבן.
הפיגמנט הסגול הבוהק מהכרוב נובע מאנתוציאנינים. שהם נוגדי חמצון בין החזקים ביותר בטבע. נוגדי חמצון אלו תורמים לבריאות זרימת הדם למוח, מגנים מפני סרטן ותורמים נפלאות לעור שלנו.
צריכה מוגברת של אנתוציאנינים מסייעים בהגנה נגד מחלות לב, מפחית לחץ דם, מסייע באיזון הכולסטרול הרע בגוף ואנטי דלקתי. הכרוב האדום מכיל כמות מרשימה של ויטמינים כגון ויטמין B6, A, K והוא גם מכיל מגנזיום, ברזל, אבץ וסידן.
לסיכום
מומלץ לצרוך כמות גדולה של פירות וירקות על מנת לקבל את כל הוויטמינים והמינרליים ההכרחיים לגוף שלנו. מקווים שנהניתם ממאמר זה, לעוד טיפים והמלצות תוכלו להסתכל על המאמרים הבאים:
- בשר אדום, האם הוא נחוץ לתזונה שלנו ,וכמה מומלץ לאכול ביום?
- שחייה ויתרונותיה, 8 סיבות למה להתחיל לשחות בכל רמת כושר.
- מניעת פציעות במהלך אימון, טיפים איך לעשות אימון כושר אפקטיבי.