בשר אדום, האם הוא נחוץ לתזונה שלנו ,וכמה מומלץ לאכול ביום?
בשר אדום , בעד או נגד? בשנים האחרונות נוצר סטיגמה רעה סביב צריכה של בשר. מה נכון? והאם אנחנו צריכים להיפרד מהסטייק המושלם?
בשר אדום, אנחנו אוהבים לאכול אותו בכל צורה אפשרית. על המנגל במחבת, ממולא, מגולגל או בצורת המבורגר. בשר אדום הוא אחד המאכלים השנויים במחלוקת בעולם התזונה. למרות שאכלו אותו מתקופת אנשי המערות עדיין אנחנו נתקלים ושומעים אנשים רבים האומרים שאכילת בשר אדום גורם לנזק בגוף. בואו נעשה לכם קצת סדר.
בשר אדום חשוב לשילוב בתזונה היומית.
על אף כמה וכמה מחקרים שיצאו נגד בשר בקר, הוא הבשר המזין ביותר שתוכלו לאכול. הוא עשיר בוויטמינים כגון ויטמין בי 3 , ויטמין בי12, נוגדי חמצון , ברזל ועוד שפע של ויטמינים ומינרלים וכמובן כמות נאה של חלבון. בשר אדום עשיר גם בחומרים מזינים הנקראים קריאטין וקרנוזין. חומרים מזינים אלה משפיעים על תפקוד השירים והמוח. בשר בקר גם אחראי לשמירה על הגוף במצבי סטרס, הגלדת פצעים, שמירה על שיער בריא והחלמה ממחלות.
הצד האפל של תעשיית הבשר בקר.
אז נכון , הבשר של היום לא כמו שהוא היה פעם. הפרות מפעם היו גדלות במרחבים של שדות משוטטות חופשי ואוכלות עשב וצמחי מאכל שונים. לעומת הפרה של היום שנולדה וגדלה בתוך "מפעל" ואוכלת סוג מסוים של אוכל, מקבלת הורמוני גדילה ודגנים. מאכלים כמו נקניקיות , המבורגרים תעשייתיים, הינם מאכלים מעובדים וצריכה מוגברת של בשר בקר מעובד יכול להעלות את הסיכון לחלות במחלות לב, לחץ דם גבוה, וסרטן מעי בגס. רוב המחקרים מראים שאנשים שאוכלים הרבה בשר אדום נוטים יותר לחלות אבל הם לא יכולים להוכיח שהבשר היא הסיבה העיקרית.
איזה סוג בשר אדום מומלץ לשלב בתזונה שלנו?
למרות המחקרים המפחידים חשוב לצמצם אכילת בשר מעובד ויותר להקפיד לאכול בשר בקר כמו שהוא. ישנם סוגי בשר שמצוינים לשילוב שתזונה היומית שלנו .
- בשר רזה כמו פסטרמת בקר: קורנביף ורוסטביף , יש בהם בין 4-5 אחוז שומן. תוכלו למצוא אותם במגוון סופרים.
- הקפידו לקנות בשר טרי ולא קפוא
- תוכלו לקנות בשרים "רזים" אלו נתחים עם צריכת שומן מופחתת כמו סיטנה ופילה.
- הורידו את השומן הגלוי ודאגו לאזן את הארוחה שלכם בשפע של סיבים ונוגדי חמצון כמו ירקות ואגוזים.